T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek oluşmuştur.

Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojileri içeren bir alandır.

 

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında Yer Alan Dal Web Programcılığı Dalıdır.

 

 Web Programcılığı Dalı 


Tanımı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

İş Bulma İmkânları

Web programcıları, tüm kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait işyerleri, internet üzerinden ticaret yapan firmalarda kısaca bilgisayar bulunan her yerde çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel işyeri açabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra  " Yükseköğretime Geçiş Sınavı"ndan başarılı olanlar, programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.  Web programcıları  kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2015 - Güncelleme: 12.10.2017 11:54 - Görüntülenme: 4981
  Beğen | 8  kişi beğendi