YAPAY ZEKA MİNİ OTONOM YARIŞMASINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDUK

22.04.2019 98

Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, okul müdür yardımcısı ve bilişim teknolojileri alan öğretmeni Sayın Rıza Korkusuz koordinatörlüğünde, sürücüsüz araç yaptı ve Bilkent Üniversitesi Cyberpark'ta yapılan Avrupa'nın en büyük ve en zorlu mini otonom yarışmasında Lise Ligi kategorisinde tasarladıkları sürücüsüz araç ile 4 saniye fark ile birinciliği kaçırdılar ve Türkiye ikincisi oldular.

Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Road Angels (Yol Melekleri) Otonom Takımı, 22 takımın yer aldığı organizasyonun Lise Ligi kategorisinde Türkiye ikinciliği başarısını elde etti. Yarışmaya katılan Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yarışmaya ilk kez katılan tek devlet ve tek meslek lisesi olarak bu başarıyı elde etti.

Yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları kullanılarak tasarlanan araçların otonom (sürücüsüz) şekilde yarışmasını amaçlayan bu yarışmada, 22 takım 110 yarışmacı birbirinden başarılı tasarımlarla görücüye çıktı.
Yarışmanın amacı, son teknoloji ürünü sensör ve yapay zeka algoritmalarını kullanmak ve uygulama geliştirmek, takım çalışması ve takımlar arası etkileşim kültürünü arttırmak, kendine güvenen ve robotik alanında ülkemizi temsil edecek genç girişimcileri yetiştirmektir.

Yarışmada Takımlar, gerçek dünyanın gerçek sürüş ihtiyaçlarına derin öğrenme algoritmaları ile nasıl çözümler üretebildiklerini ortaya koyuyorlar. Tanımlanan görevleri hızlı ve hatasız bir şekilde başarabilmek için yarışıyorlar. Özel hazırlanmış parkurda, sürüş güvenliğinden trafik işaretlerine tepkilere, yola çıkan ani yayadan yoldaki engellere çözüm üretmekte sürüşü emniyetle devem ettirecek tüm senaryoları test ediyorlar.

Şirketler, Üniversiteler ve Liseler olarak 3 ayrı kategorisinde gerçekleşen bu yarışmayı TIRPORT, Bosch, NVIDIA, MSI gibi önemli teknoloji firmaları destekliyor.

Edirne Valimiz Sayın Ekrem CANALP´e destekleri için şükranlarımızı sunarız.Bizim her zaman yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder ARPACI´ya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Kemal SOYTÜRK´e Teşekkür Ederiz.

22-04-201922-04-201922-04-201922-04-201922-04-201922-04-201922-04-2019