TURGUT VE TOMRİS UYAR’DAN YADİGÂR…

İlimizde, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Kendin İçin Kodla Platformu eğitmenlerinin katılımlarıyla bilgisayar mühendisliği alanına ilgi duyan 10, 11 ve 12. sınıf kız öğrencilerine yönelik "Edirne Kendin İçin Kodla" projesi düzenlendi.  Proje kapsamında 1, 2 ve 8 Aralık 2018 tarihlerinde Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Veri Analitiği ve Görselleştirme" atölye çalışmaları yapıldı.

Aslında kız öğrencilerin meslek seçimlerinde Bilgisayar Mühendisliği alanına teşvik edilmesi amacıyla tasarlanan atölye, 11-B Bilişim Alanı öğrencilerimiz Aysu GEZER ve Dilan Çağla ATLAMAZ’ın ilgi ve araştırmalarıyla, aynı zamanda bir “EDEBİYAT ATÖLYESİ”ne dönüştü. Öğrencilerimizin onlara eğitim veren İTÜ Öğretim Üyesi Turgut Uyar’ın isminin yalnızca bir isim benzerliği olmadığını, beyefendinin gerçekten ünlü ve değerli iki yazarımız Turgut UYAR ile Tomris UYAR’ın oğlu olduğunu keşfetmeleriyle bu çalışma başka bir boyut kazandı.

Öğrencilerimiz bu üç atölye gününü hem bilişim hem edebiyat alanında dolu dolu geçirdiler ve alan kazanımlarının yanı sıra Turgut Uyar ile yaptıkları söyleşme ile edebiyat tarihine de küçük, zarif ve değerli bir not düşmüş oldular. Bu söyleşme metni, okul gazetemiz TİCARETTEN YANKILAR’ın bir sonraki sayısında okuyucular ile buluşacaktır.

Öğrencilerimizi candan kutluyor, meslek ve edebiyat heyecanlarını hiç yitirmemelerini diliyoruz.

13-12-201813-12-201813-12-201813-12-2018

Yayın: 13.12.2018 - Güncelleme: 13.12.2018 12:15 - Görüntülenme: 1090