T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"BİR PORTAKAL, BİR KÖPÜK; İŞTE MUTLULUK!"

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında, Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak "BİR PORTAKAL, BİR KÖPÜK; İŞTE MUTLULUK!" sloganıyla bir etkinlik düzenledik.

Okul öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin işbirliği ile düzenlediğimiz etkinlikte, eczanelerden velilerin topladığı köpükten yapılmış ilaç taşıma kutularını, hayvanlar için birer kulübeye dönüştürdük ve Şükrüpaşa Mahallesi´nde farklı yerlere yerleştirdik. Kulübelerin etrafına da kedi ve köpekler için alınan mamaları bıraktık. Ayrıca hep birlikte portakal yedikten sonra portakal kabuklarına ipler geçirerek civardaki ağaçların dallarına astık ve kabukların içlerine kuşlar için yemler koyduk.

 Okul Müdürümüz İsmail ERKARAMAN "Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir." sözünden hareketle bu tür etkinlikleri yalnızca bir kez değil, belli aralıklarla düzenleyerek sürekli kıldıklarını ifade etti. Bu etkinliğe rehberlik eden Müdür Yardımcısı Rıza KORKUSUZ ve "Hayvanları Sevme ve Koruma Kulübü" Danışman Öğretmeni Dilara KELLECİ de doğadaki her şeyin bir "bütün" içinde olduğu sürece değerli olduğuna dikkat çekerek "eksik" yaşamamak için vicdanları uyandırmak gerektiğinin altını çizdiler.

14-01-201914-01-201914-01-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2019 - Güncelleme: 15.01.2019 12:45 - Görüntülenme: 429
  Beğen | 2  kişi beğendi