T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MEHMET AKİF´İ ANMADIK ANLADIK!

   Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Edirne Valiliği adına, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz sorumluluğunda “ 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni”ni düzenleyip sunduk.

    İstiklâl Marşı´mızın yazarı, Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un ölümünün 81. yıldönümünü nedeniyle Edirne Halk Eğitim Merkezinde düzenlediğimiz törene; Edirne Valisi Sayın Günay Özdemir,  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Muhammet Savran, Vali Yardımcısı Dr. Sayın Yusuf Güler, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Sayın Alpaslan Doğan, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt ile türlü protokol üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

03-01-2018

      Törenimiz; öğretmenlerimiz Dilara Kelleci ve Gürsoy Onat´ın sunuşları eşliğinde, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Öğrencimiz Aylin Sarp’ın İstiklal Marşı’na işaret dili ile eşlik etmesi oldukça büyük beğeni topladı. Ardından, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını anlatan video izlendi. Öğrencilerimiz tarafından “Mehmet Akif Ersoy Nasıl Biridir?” konulu sözlü ve müzikli gösteri sergilendi. İngilizce Öğretmenimiz Esen Öcel, Muhasebe Öğretmenimiz Yasemin Soytürk, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Keziban Kezek, Ahmet Erol ve Dilara Kelleci tarafından “Akif’in Şiir Kahvesi” adlı teatral dinleti sunuldu ve bunu takiben, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt tarafından, Mehmet Akif Ersoy´un “Bülbül” şiiri okundu. Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilara Kelleci tarafından “Anmak ve Anlamak” konulu sunumun yapıldığı törenimiz, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden bestelenmiş eserlerin; Müzik Öğretmenimiz Neslihan Sultan Kavak, öğrencilerimiz Mustafa Kelemer ve Bahadır Ulusoy tarafından H.Rıza Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleri ve öğrencimiz Güray Güngör´ün müzikleri eşliğinde seslendirilmesinin ardından sona erdi. Şarkıların söylenmesi sırasında öğrencimiz Gaye Tezcan´ın sahnede M.Akif´in portresini yapması da törenimizin en ilgi çekici anlarındandı.

03-01-2018

 

 

     

 

  Herkes tarafından büyük beğeniyle izlenen törenimizde, canla başla emek veren tüm tören ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

03-01-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2018 - Güncelleme: 03.01.2018 10:40 - Görüntülenme: 674
  Beğen | 0  kişi beğendi