15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

19.09.2019 121

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta şehitlerimizin yâd edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancını ve bağlılığını gelecek nesillerimize aktarılması, FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesi ve toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla yapılacak etkinliklerin geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir kılınması büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda; öğrencilerimize millî, manevî ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi anlatmak, devletimize olan görev ve sorumluluklar hakkında bilinçlendirmek, ailesini, vatanını, milletini, seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla okulumuzda "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Etkinlikleri" düzenlenmiştir.

19-09-2019